Jenny

Stadstjejen som sökte meningen med livet och fann det i ett gammalt hus på landet med sin dotter nära djur och natur. Där de kan vara sig själva för en stund!

yoga sunset mindfullness
yoga3
yoga, outdoor, woman

Hej,
Kul att just du hittat hit! Så vem är då jag? Jo, Jenny heter jag, en driven tjej från Göteborg som för några år sedan köpte ett gammalt hus 3 mil utanför storstaden för att komma närmare djur och natur men oxå för att slippa stadens brus. Bruset jag växt upp i och som är så älskat av mig men som behövdes i mindre doser än det liv jag då levde. Idag minns jag knappt skillnaden men jag minns den där känslan av hur lugnet infann sig i min kropp och hur tyst verkligen låter!

 

yoga sunset mindfullness

År 2015 satt jag i en fåtölj hos min läkare som hade lite allvarligare blick än vanligt. ”Jenny, du är en driven tjej som kan lyfta berg men du är också tillräckligt förnuftig till att se de varningssignaler kroppen nu ger dig, eller hur?” Jag var då tvungen att inse att den period som varit under det gångna året inte riktigt är fullt normal att hantera alldeles ensam. Att samtidigt rodda ett högpresterande jobb där ”alla behövde mig” 24/7 gjorde att ”den där bägaren” liksom runnit över lite smått i en längre period och jag var utmattad.

 

Jag lyssnade på min läkare, började med avslappningsövningar, yinyoga, läste om hur kosten påverkar vår kropp och knopp. Fortsatte självklart jobba och rodda allt som vanligt men kunde jobba mer hemifrån och kunde anpassa jobbet efter mig och inte tvärtom. Tacka vet jag mina två chefer under den perioden och när jag skulle komma tillbaka! Klart jag skulle gå på yoga!

 

yoga3

Mer medveten om hur kosten kan påverka vår kropp, vårt sinne och energinivå tog jag mig ut i affären för att se hur jag kunde börja laga mat som är bättre för mig och min dotter. En av upptäckterna jag snabbt gjorde var att det var lika bra att alltid handla i samma butik för när jag väl hittat de livsmedel med rätt näringsinnehåll så slapp jag ju leta i hyllorna varje gång. Jag insåg också hur det kom fler och fler livsmedel som är  ”ren mat” och plantbaserade. Jag tillhör de där personerna som ofta löser det mesta så att köra ”all in” på en diet eller ett upplägg funkar perfekt, tills jag tröttnar!

 

yoga, outdoor, woman

Våren 2020 fick jag chansen att fundera på vad jag ville ägna mina kommande år (kanske resten av livet?) till och jag hoppade på en utbildning och i september tog jag examen och kan nu titulera mig Licensierad Kostrådgivare. Mitt kall i livet är och har alltid varit att hjälpa andra människor på ett eller annat sätt. Nu kan jag äntligen hjälpa dem även inom kost och med ett  enkelt, personligt upplägg få dem att lyckas, inte bara kortsiktigt utan även långsiktigt.

Att hitta balans mellan jobbet och livet är viktigt och något fler människor behöver hjälp med. Att justera små saker kan göra att vi lätt kommer på rätt spår! Välkommen att boka mig för privat kostrådgivning, till företaget eller boka mig i grupp! Ring så snackar vi ihop oss om ett bra upplägg!

 

 

 

Skicka ett mejl!