rock, cliff, high

Yoga

Varje vecka finns öppna klasser du kan anmäla dig till.

Vill du att jag kommer till er på företaget eller kompisgänget så skräddarsyr vi det efter din förfrågan!

yinyoga jenny larsson
yoga sunset mindfullness
yoga3
yoga, outdoor, woman

YinYoga med Jenny

Yinyoga är en av de lugnaste yogaformerna och har sitt ursprung i kinesisk medicin. Enligt kinesisk medicin har vi alla en livskraft som kallas för qi som flödar i våra kroppar. Qi flödar i energikanaler som kallas meridianer. Meridianernas väg går i sin tur genom bindväven och varje meridian är direkt kopplad till olika organ. När vi är i de olika positionerna stimuleras bindväven och på så vis balanseras flödet av qi i kroppen. Stagnationer löses upp och cirkulationen kommer igång. Till skillnad från de flesta andra yogaformer låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (qi/prana) och lugnar ditt sinne.
Den förbättrar och balanserar livsenergin via kroppens bindväv.
Stretchar och ger flexibilitet till kroppens bindvävnad
Förbättrad flexibilitet i ryggrad och höft
Skapar en terapeutisk påverkan på lederna som får ökad ledvätska
Lugnare sinnelag, emotionell balans, ger övning i att hålla sig lugn när man utsätts för intern och extern stress
Stimulerar kroppens inre organ
Förser ryggraden med vätska och ger bättre cirkulation av vätskan
Stärker skelettet
Ger djup avslappning
Behåller kroppen mer ungdomlig genom att lederna behåller sin mjukhet och rörlighet
Tränar närvaro i nuet, mindfulness

Omdömen 

Kajsa Wallmon, Alafors

Kajsa Wallmon, Alafors

Jag blev bekant med Jennys yogapass via evenemang på Facebook. Sedan innan har jag en förkärlek till yoga men hade innan mitt första pass hos Jenny bara provat på Yinyoga vid några enstaka tillfällen.

Min känsla av Yinyogan med Jenny som instruktör är att det blir en väldigt fin yogastund tillsammans, stunden känns familjär, nära och väldigt näringsrik för kropp och själ.

Ewa Kennheden, Älvängen

Ewa Kennheden, Älvängen

Jenny är min instruktör på gymmet. Jag tränar intervallpass och yoga. Det är väldigt roligt att gå på hennes pass. Vi har pratat lite kost då jag inte äter så mkt som jag behöver. Jenny rekommenderade mig att äta lite oftare och även äta mellanmål. Efter 5 månader har mina värden blivit mycket bättre. Jag har också scannat mig på hennes Inbody270 och det gjorde att jag blev ännu mer motiverad att äta rätt.

Annika, Skepplanda

Annika, Skepplanda

Jag träffade Jenny på hennes Yinyoga 2019 och sen har jag fortsatt att gå på hennes klasser. Jag får kroppen att slappna av och sträcka ut och då är Yin-passen väldigt bra.

Jenny är duktig på att förklara och är tydlig så alla hänger med. Jag kommer fortsätta gå på Jennys klasser och kommer även att testa att scanna mig på hennes Inbody270.

Priser & Upplägg

Varje vecka finns möjlighet att YinYoga med Jenny i Älvängen. Jag är även flexibel om du har egen lokal och vill samla ihop ett gäng kompisar eller kollegor! Jag skräddarsyr självklart efter era önskemål och har de material som behövs för en professionell klass!

YinYoga med Jenny i Älvängen:

Söndagar kl 18:30-20:00

yinyoga jenny larsson2

Hitta hit

Adress

Balance By Jenny AB
Göteborgsvägen 78A
446 32 Älvängen

Telefonnummer

0766-343484

 

Yoga

Varje vecka finns öppna klasser du kan anmäla dig till.

Vill du att jag kommer till er på företaget eller kompisgänget så skräddarsyr vi det efter din förfrågan!

Boka här

Skicka ett mejl!